Actueel

Ook interesse in Living in Warande?

Wil je op de hoogte blijven over dit project? Meldt je dan nu aan!

Ja! Ik heb interesse!

Technische omschrijving

Technische omschrijving en afwerkstaat van de TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING

Voor het bouwen van twee-onder-een-kapwoningen, project “Living in Warande”

1419_waranda_a2_01

 

 

 

Technische omschrijving

Voor het bouwen van een twee-onder-één-kap woning met berging

 

 1. Peil

Als peil wordt aangehouden de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer van de woning. Dit peil zal worden uitgezet op aanwijzing van de daartoe bevoegde overheidsinstanties.

 

 1. Fundering

De fundering van de woning bestaat uit palen en balken van gewapend beton. De aanlegdiepte en technische uitvoering van de fundering wordt op aanwijzing van de constructeur en in overleg met de dienst bouw- en woningtoezicht van de gemeente Lelystad uitgevoerd.

 

 1. Constructie

De begane grond- en verdiepingsvloeren van de woning worden uitgevoerd in beton. Voor zover niet anders omschreven worden de vloeren voorzien van een cementdekvloer. De dragende wanden in de woning zijn van blokken in kalkzandsteen. De overige scheidingswanden in de woningen worden uitgevoerd in lichte bouwelementen. De kapconstructie van de woning is samengesteld uit geïsoleerde dakelementen met dragende knieschotten, die voorzien worden van betonnen dakpannen.

 

 1. Gevels

De buitenspouwbladen van de gevels worden gemetseld in baksteen. Stedenbouwkundige- en/of welstandseisen kunnen leiden tot toepassing van bepaalde kleuren.

De binnenspouwbladen worden uitgevoerd in kalkzandsteen. De buitenkozijnen met ramen en deuren worden gemaakt van hardhout en worden aan de buiten- en binnenzijde dekkend in kleur geschilderd. Alle ramen en deuren in de gevels van de woning worden voorzien van isolerende beglazing.

 

 1. Binnenkozijnen/deuren

De binnenkozijnen zijn stalen montagekozijnen grotendeels voorzien van bovenlichten. De binnendeuren zijn fabrieksmatig afgewerkte opdekdeuren, in lichte kleur. Ter plaatse van het toilet en de badkamer worden dorpels toegepast.

 

 1. Isolatievoorzieningen

De begane grondvloer, de gevels en het dak van de woning worden geïsoleerd uitgevoerd. Door deze uitstekende isolatie, in combinatie met de energiezuinige verwarmingsinstallatie, voldoet de woning ruimschoots aan de geldende energieprestatie-eisen.

 

 1. Bestrating/erfscheidingen/tuin

De erfgrens zal door middel van perkoenpalen worden aangegeven. Vanaf de erfgrens wordt een pad naar de voordeur aangelegd met betontegels. De oprit wordt voorzien van betonklinkers. De tuin wordt op hoogte geëgaliseerd met uitkomende grond. Er worden hagen aangebracht zoals op de situatietekening aangegeven.

 

 1. Installaties

 

Water, elektra, cai, KPN en gas.

De woning wordt voorzien van stadsverwarming met vloerverwarming. Alleen in de badkamer wordt naast vloerverwarming ook een radiator geplaatst. De installatie wordt geregeld middels een kamerthermostaat. De warmwaterinstallatie heeft aansluiting op de kranen in de keuken en de badkamer.

 

Ventilatie

De ventilatievoorziening in de woning bestaat uit een systeem met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer. De keuken, het toilet, de badkamer en de opstelplaats van de wasmachine worden mechanisch geventileerd middels een ventilatiebox die op de zolder wordt geplaatst. Deze ventilatie-unit heeft een regeling met meerdere standen teneinde aan de verschillende ventilatiebehoeftes te kunnen voldoen.

 

 1. Hang- en sluitwerk

Alle sloten in buitendeuren worden voorzien van **SKG® cilindersloten en zijn gelijksluitend. Alle scharnieren van ramen en naar buitendraaiende deuren worden voorzien van een dievenlip. Het hang- en sluitwerk voldoet aan inbraakwerendheidsklasse 2 volgens het Bouwbesluit.

 

 1. Betegeling

Ten behoeve van de wand- en vloertegels in toiletruimte en badkamer is een keuze mogelijk uit diverse tegelpakketten. Tegen meerprijs is ook de keuze van andere tegels mogelijk.

 

 1. Sanitair

Het sanitair is van het fabrikaat “Villeroy & Boch Subway 2” in de kleur wit. Toiletzitting en dergelijke worden eveneens in de kleur wit geleverd. Sifon en muurbuizen zijn in chroom uitvoering. Boven de wastafel in de badkamer wordt een spiegel met keramisch planchet gemonteerd.

 

Afwerking per vertrek 2-onder-1-kap woning Living in Warande

 

Buitenentree

Ter plaatse van de voordeur wordt een buitenlichtpunt (met schakelaar in de hal) aangebracht.

 

BEGANE GROND

 

Hal

De wanden worden glad afwerkt en gesausd opgeleverd in de kleur wit. Het plafond wordt met spuitwerk afgewerkt. In de hal wordt een meterkast geplaatst. Deze wordt ingericht en afgewerkt volgens de eisen van de desbetreffende nutsbedrijven. De trap naar de verdieping is een dichte houten trap. De voordeur met glas wordt voorzien van het nodige hang- en sluitwerk, bestaande uit een meerpuntssluiting met profielcilinder en scharnieren, die voldoen aan inbraakwerendheidsklasse 2 van het Bouwbesluit. Er wordt een lichtpunt aangebracht met schakelaar. Tevens een schakelaar voor het lichtpunt op de overloop ter plaatse van de eerste verdieping en een schakelaar ten behoeve van het buitenlichtpunt. In de hal wordt een enkele wandcontactdoos aangebracht.

 

Toiletruimte

De vloer wordt afgewerkt met 60 × 60 cm vloertegels. Tussen het toilet en de hal wordt een dorpel aangebracht.

De wanden worden rondom betegeld met wandtegels met een afmeting van 30 × 60 cm tot 120 cm boven de vloer. De wandgedeelten boven het tegelwerk worden van spuitwerk voorzien, evenals het plafond. Er wordt een hangend toilet van het merk Villeroy & Boch Subway 2 aangebracht, evenals een fontein met fonteinkraan van Grohe. Er wordt een lichtpunt met schakelaar aangebracht. De toiletruimte wordt mechanisch geventileerd.

 

Woonkamer

De wanden worden glad afwerkt en gesausd opgeleverd in de kleur wit. In de woonkamer wordt een loos aansluitpunt voor de kabeltelevisie en een loos aansluitpunt voor de telefoon aangebracht. Het plafond wordt met spuitwerk afgewerkt. In de woonkamer worden twee lichtpunten met gescheiden schakelaars en vier dubbele wandcontactdozen aangebracht. Voor het lichtpunt op de achtergevel wordt een schakelaar aangebracht. Tevens wordt onder de trap in de woonkamer een verdeler voor de vloerverwarming geplaatst. De gewenste basistemperatuur wordt ingesteld via een kamerthermostaat.

 

In de achtergevel worden dubbele openslaande tuindeuren geplaatst.

 

Keuken

De wanden worden glad afwerkt en gesausd opgeleverd in de kleur wit. Het plafond wordt met spuitwerk afgewerkt. In de keuken worden een lichtpunt, drie dubbele wandcontactdozen en een meerstandenschakelaar ten behoeve van de mechanische ventilatie aangebracht.

 

Standaard wordt er een keuken aangebracht. Keuze mogelijkheid uit verschillende kleuren fronten. De keuken wordt voorzien van 5 inbouwapparaten en een granieten werkblad. De keuken ziet er uit conform de sfeerimpressies in de brochure.

 

Voor meer informatie over de keukens kunt u een afspraak maken met Totalproject te Lelystad

 

Totalproject

Schoepenweg 35

8243 PX LELYSTAD

Telnr: 0320 – 211579

 

Buitenberging

De wanden van de berging bestaan uit geïsoleerde halfsteens gemetselde muren. De vloer is een betonvloer op zand. Het platte dak is een ongeïsoleerde houten dakconstructie voorzien van bitumineuze dakbedekking. De berging wordt voorzien van een lichtpunt met schakelaar en een dubbele wandcontactdoos.

 

1e VERDIEPING

 

Overloop

De wanden worden glad afwerkt en gesausd opgeleverd in de kleur wit. Het plafond wordt met spuitwerk afgewerkt. Er wordt een lichtpunt met wisselschakelaar aangebracht, geschakeld met de schakelaar in de hal op de begane grond en er wordt een schakelaar aangebracht voor het lichtpunt op de zolder. Tevens wordt er een enkele wandcontactdoos in combinatie met één van de eerder genoemde schakelaars aangebracht.

 

Slaapkamers

De wanden worden glad afwerkt en gesausd opgeleverd in de kleur wit. Het plafond wordt met spuitwerk afgewerkt. Onder de raamkozijnen, daar waar zich een gemetselde borstwering bevindt, worden natuursteen composiet vensterbanken breed 25 cm aangebracht. In slaapkamer 1 wordt een loos aansluitpunt voor de kabeltelevisie en een loos aansluitpunt voor de telefoon aangebracht. De slaapkamers worden voorzien van een lichtpunt met schakelaar en twee dubbele wandcontactdozen. Slaapkamer 1 wordt voorzien van drie dubbele wandcontactdozen.

 

Badkamer

De vloer wordt afgewerkt met 60 × 60 cm vloertegels.

De wanden worden rondom tot aan het plafond betegeld met wandtegels met een afmeting van 30 × 60 cm. Het plafond wordt met spuitwerk afgewerkt.

 

De badkamer wordt voorzien van een tweede hangend toilet, Easydrain, wastafel met spiegel en design radiator. Het sanitair is van het merk Villeroy & Boch Subway 2 en de kranen van het merk Grohe.

 

Er worden twee lichtpunten aangebracht, waarvan één boven de wastafel, te bedienen middels gescheiden schakelaars in de badkamer. Naast de wastafel wordt tevens één enkele wandcontactdoos aangebracht.

De badkamer wordt op mechanische wijze geventileerd te bedienen middels een meerstandenschakelaar. Tussen badkamer en hal wordt een dorpel aangebracht.

 

2e VERDIEPING

 

Zolder

Op de zolderruimte is afwerking niet van toepassing. De onderzijde van de groene dakplaten en het dakhout blijven onbehandeld. Rond het trapgat wordt een traphekje gemonteerd. De zolder wordt voorzien van een lichtpunt met wisselschakelaar, geschakeld met de schakelaar op de overloop en een dubbele wandcontactdoos. Op de zolder worden de verdeler voor de vloerverwarming en de mechanische ventilatie-unit geplaatst. Tevens wordt op de zolder een enkele wandcontactdoos en een waterafvoerpunt ten behoeve van de aansluiting voor de wasautomaat aangebracht.

 

Vloeren

In de gehele woning, behoudens de zolder en buitenberging, wordt een laminaatvloer aangebracht met 5 cm hoge witte plinten.

hoek-1318_waranda_a2_01-1

 

 

Technische omschrijving en afwerkstaat van de MIDDENWONING EN HOEKWONING

Voor het bouwen van midden- en hoekwoningen met berging van het type “Living in Warande”

1.  Peil

Als peil wordt aangehouden de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer van de woning. Dit peil zal worden uitgezet op aanwijzing van de daartoe bevoegde overheidsinstanties.

2.  Fundering

De fundering van de woning bestaat uit palen en balken van gewapend beton. De aanlegdiepte en technische uitvoering van de fundering wordt op aanwijzing van de constructeur en in overleg met de dienst bouw- en woningtoezicht van de gemeente Lelystad uitgevoerd.

3.  Constructie

De begane grond- en verdiepingsvloeren van de woning worden uitgevoerd in beton. Voor zover niet anders omschreven worden de vloeren voorzien van een cementdekvloer. De dragende wanden in de woning zijn van metselwerk in kalkzandsteen. De overige scheidingswanden in de woningen worden uitgevoerd in lichte bouwelementen. De kapconstructie van de woning is samengesteld uit geïsoleerde dakelementen met dragende knieschotten, die voorzien worden van betonnen dakpannen.

4.  Gevels

De buitenspouwbladen van de gevels worden gemetseld in baksteen. Stedenbouwkundige- en/of welstandseisen kunnen leiden tot toepassing van bepaalde kleuren.

De binnenspouwbladen worden uitgevoerd in kalkzandsteen. De buitenkozijnen met ramen en deuren worden gemaakt van hardhout en worden aan de buitenzijde dekkend in kleur geschilderd. De verticale delen die in de gevels zijn opgenomen worden onderhoudsarm uitgevoerd, met uitzondering van de verticale delen naast de voordeur. Alle ramen en deuren in de gevels van de woning worden voorzien van isolerende beglazing.

5.  Binnenkozijnen/deuren

De binnenkozijnen zijn stalen montagekozijnen grotendeels voorzien van bovenlichten. De binnendeuren zijn fabrieksmatig afgewerkte opdekdeuren, in lichte kleur. Ter plaatse van het toilet en de badkamer worden dorpels toegepast.

6.  Isolatievoorzieningen

De begane grondvloer, de gevels en het dak van de woning worden geïsoleerd uitgevoerd. Door deze uitstekende isolatie, in combinatie met de energiezuinige verwarmingsinstallatie, voldoet de woning ruimschoots aan de geldende energieprestatie-eisen.

7.  Bestrating/erfscheidingen/tuin

De erfgrens zal door middel van perkoenpalen worden aangegeven. De voortuin wordt voorzien van betonklinker in een ander te bepalen kleur met een beuken haag en parkeergelegenheid. De tuin wordt op hoogte geëgaliseerd met uitkomende grond.

8.  Installaties

Water, elektra, cai, KPN en gas.

De woning wordt voorzien van stadsverwarming met vloerverwarming. Alleen in de badkamer wordt naast vloerverwarming ook een radiator geplaatst. De installatie wordt geregeld middels een kamerthermostaat. De ketel is van het type hoog rendement in combinatie met een warmwaterinstallatie. De warmwaterinstallatie heeft aansluiting op de kranen in de keuken en de badkamer.

Ventilatie

De ventilatievoorziening in de woning bestaat uit een systeem met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer. De keuken, het toilet, de badkamer en de opstelplaats van de wasmachine worden mechanisch geventileerd middels een ventilatiebox die op de zolder wordt geplaatst. Deze ventilatie-unit heeft een regeling met meerdere standen teneinde aan de verschillende ventilatiebehoeftes te kunnen voldoen.

9.    Hang- en sluitwerk

Alle sloten in buitendeuren worden voorzien van **SKG® cilindersloten en zijn gelijksluitend. Alle scharnieren van ramen en naar buitendraaiende deuren worden voorzien van een dievenlip. Het hang- en sluitwerk voldoet aan inbraakwerendheidsklasse 2 volgens het Bouwbesluit.

10.  Betegeling

Ten behoeve van de wand- en vloertegels in toiletruimte en badkamer is een keuze mogelijk uit een standaard tegelpakket. Tegen meerprijs is ook de keuze van andere tegels mogelijk.

11.  Sanitair

Het sanitair is van het fabrikaat ‘Villeroy & Boch Subway 2′ in de kleur wit. Toiletzitting en dergelijke worden eveneens in de kleur wit geleverd. Sifon en vloerbuizen zijn in chroom uitvoering. Boven de wastafel in de badkamer wordt een spiegel gemonteerd.

 

Afwerking per vertrek type “Living in Warande”

Buitenentree

Ter plaatse van de voordeur wordt een buitenlichtpunt (met schakelaar in de hal) aangebracht zonder armatuur.

BEGANE GROND

Hal

De wanden worden voorzien van Diamant spuitwerk. Het plafond wordt met spuitwerk afgewerkt. In de hal wordt een meterkast geplaatst. Deze wordt ingericht en afgewerkt volgens de eisen van de desbetreffende nutsbedrijven. De trap naar de verdieping is een dichte houten trap. De voordeur met glas wordt voorzien van het nodige hang- en sluitwerk, bestaande uit een meerpuntssluiting met profielcilinder en scharnieren, die voldoen aan inbraakwerendheidsklasse 2 van het Bouwbesluit. Er wordt een lichtpunt aangebracht met schakelaar. Tevens een schakelaar voor het lichtpunt op de overloop ter plaatse van de eerste verdieping en een schakelaar ten behoeve van het buitenlichtpunt. In de hal wordt een enkele wandcontactdoos aangebracht.

Toiletruimte

De vloer wordt afgewerkt met 60×60 cm vloertegels. Tussen het toilet en de hal wordt een dorpel aangebracht.

De wanden worden rondom betegeld met geglazuurde wandtegels met een afmeting 30×60 cm tot 120 cm boven de vloer. De wandgedeelten boven het tegelwerk worden van spuitwerk voorzien, evenals het plafond. Er wordt een zwevend toilet aanbracht van het merk ‘Villeroy & Boch Subway 2′ evenals de fontein met fonteinkraan van ‘Grohe’. Er wordt een lichtpunt met schakelaar aangebracht. De toiletruimte wordt mechanisch geventileerd.

Woonkamer

De wanden worden voorzien van Diamant spuitwerk. In de woonkamer wordt een loos aansluitpunt voor de kabeltelevisie en een loos aansluitpunt voor de telefoon aangebracht. Het plafond wordt met spuitwerk afgewerkt. In de woonkamer worden twee lichtpunten met gescheiden schakelaars en vier dubbele wandcontactdozen aangebracht. Voor het lichtpunt op de achtergevel wordt een schakelaar aangebracht. Tevens wordt onder de trap in de woonkamer een verdeler voor de vloerverwarming aangebracht. De gewenste basistemperatuur wordt ingesteld via een kamerthermostaat.

De achtergevel wordt voorzien van dubbele tuindeuren.

Keuken

De wanden worden voorzien van Diamant spuitwerk. Het plafond wordt met spuitwerk afgewerkt. In de keuken worden een lichtpunt, twee dubbele wandcontactdozen en een meerstandenschakelaar ten behoeve van de mechanische ventilatie aangebracht.

Standaard wordt een keuken aangebracht conform de pakketten (Pure living, Luxury living en Mix&Match living). De installatie worden aangebracht conform deze opstellingen.

Voor meer informatie omtrent de keukens kunt u een afspraak maken met Totalproject te Lelystad.

Totalproject
Schoepenweg 35
8243 PX Lelystad
Telnr: 0320-211579

Buitenberging

De wanden van de geprefabriceerde berging in de tuin bestaan uit houten delen. Alle verticale geveldelen worden onderhoudsarm uitgevoerd. De vloer is een betonvloer op zand. Het platte dak is een ongeïsoleerde houten dakconstructie voorzien van bitumineuze dakbedekking. De berging wordt voorzien van een lichtpunt met schakelaar en een dubbele wandcontactdoos.

1e VERDIEPING

Overloop

De wanden worden voorzien van Diamant spuitwerk. Het plafond wordt met spuitwerk afgewerkt. Er wordt een lichtpunt met wisselschakelaar aangebracht, geschakeld met de schakelaar in de hal op de begane grond en er wordt een schakelaar aangebracht voor het lichtpunt op de zolder. Tevens wordt er een enkele wandcontactdoos in combinatie met één van de eerder genoemde schakelaars aangebracht.

Slaapkamers

De wanden worden voorzien van Diamant spuitwerk. Het plafond wordt met spuitwerk afgewerkt. Onder de raamkozijnen, daar waar zich een gemetselde borstwering bevindt, worden natuursteen composiet vensterbanken breed 25 cm aangebracht. In slaapkamer 1 wordt een loos aansluitpunt voor de kabeltelevisie en een loos aansluitpunt voor de telefoon aangebracht. De slaapkamers worden voorzien van een lichtpunt met schakelaar en twee dubbele wandcontactdozen.

Badkamer

De badkamer wordt voorzien van 60×60 cm vloertegels. De wanden worden betegeld met 30×60 cm wandtegels tot aan het plafond. De badkamer wordt standaard voorzien van een 2de zwevende toilet, Easydrain, wastafel, spiegel en design radiator. Het sanitair is van het merk ‘Villeroy & Boch Subway 2′ en de kranen van het merk ‘Grohe’.

Er worden twee lichtpunten aangebracht, waarvan één boven de wastafel, te bedienen middels gescheiden schakelaars in de badkamer. Naast de wastafel wordt tevens één enkele wandcontactdoos aangebracht.

De badkamer wordt op mechanische wijze geventileerd te bedienen middels een meerstandenschakelaar. Tussen badkamer en hal wordt een dorpel aangebracht.